Begin 2023 lanceerde het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de 'Green Deal Duurzame Zorg'. Doel daarvan is om in de zorg- en welzijnssector de dynamiek rond duurzaamheid aan te zwengelen. Enerzijds vangt de (gezondheids)zorg mee de fysieke en mentale gevolgen van de klimaatveranderingen en een vervuilde leefomgeving op. Anderzijds draagt de sector er natuurlijk ook zelf niet zuinig toe bij.
Artsenkrant maakt deel uit van het ecosysteem van de gezondheidszorg en wil in deze materie niet achterblijven. Jarenlang plofte dit blad week na week onder een plastic blister in uw brievenbus. Het is u allicht niet ontgaan dat dit sinds enige tijd niet meer het geval is. Het tijdschrift heeft zich bevrijd van de milieuonvriendelijke wikkel.
In de regel ontvangt u voortaan dus een Artsenkrant zonder wikkel. Heel af en toe, zoals bijvoorbeeld in deze editie, maken we op die regel een uitzondering. Met name wanneer onder blister een flyer, brochure enz. wordt meegestuurd. Ook dan gaan we echter voor duurzaamheid door te opteren voor een papieren omslag.
Artsenkrant heeft zich bevrijd van de milieuonvriendelijke plastic wikkel
Al langer dan vandaag onderschrijft de uitgever van Artsenkrant, Roularta Media Group, trouwens de 'Sustainable Development Goals' (SDG) van de Verenigde Naties. Door 17 doelstellingen na te streven, wil de VN van de wereld een duurzamere plek maken. Een van die doelstellingen, SDG 4, mikt op een duurzamer energie- en grondstoffenbeleid. Onder meer streeft Roularta naar een significant kleinere ecologische voetafdruk en CO2-neutraliteit tegen 2040.
Voorwaar geen evidente opgave want bladen maken en drukken is een energie- en grondstoffenverslindende activiteit. Door de blister te bannen, draagt Artsenkrant een bescheiden steentje bij tot die doelstelling.
Artsenkrant maakt deel uit van het ecosysteem van de gezondheidszorg en wil in deze materie niet achterblijven. Jarenlang plofte dit blad week na week onder een plastic blister in uw brievenbus. Het is u allicht niet ontgaan dat dit sinds enige tijd niet meer het geval is. Het tijdschrift heeft zich bevrijd van de milieuonvriendelijke wikkel.In de regel ontvangt u voortaan dus een Artsenkrant zonder wikkel. Heel af en toe, zoals bijvoorbeeld in deze editie, maken we op die regel een uitzondering. Met name wanneer onder blister een flyer, brochure enz. wordt meegestuurd. Ook dan gaan we echter voor duurzaamheid door te opteren voor een papieren omslag. Al langer dan vandaag onderschrijft de uitgever van Artsenkrant, Roularta Media Group, trouwens de 'Sustainable Development Goals' (SDG) van de Verenigde Naties. Door 17 doelstellingen na te streven, wil de VN van de wereld een duurzamere plek maken. Een van die doelstellingen, SDG 4, mikt op een duurzamer energie- en grondstoffenbeleid. Onder meer streeft Roularta naar een significant kleinere ecologische voetafdruk en CO2-neutraliteit tegen 2040. Voorwaar geen evidente opgave want bladen maken en drukken is een energie- en grondstoffenverslindende activiteit. Door de blister te bannen, draagt Artsenkrant een bescheiden steentje bij tot die doelstelling.