Hoe gelukkig ben ik steeds opnieuw dat ik aan elke consultatie een surplus van enkele uren extra administratie kan breien.
Hoe gelukkig kan ik zijn dat een minister nu al aankondigt dat de patiënt via de zgn inzagewet van 2002 ook de niet in de wet vermelde aanpassingen in het dossier mag doen van de minister.
Hoe gelukkig ben ik dat onze vertegenwoordigers in alle overheidsorganen waar ze in verweven zitten nog geen centimeter vooruitgang lijken geboekt te hebben om al dat geluk te doen stoppen.
Hoe gelukkig zal ik zijn wanneer de eerste klacht van verkeerde ingeschatte medicatiebehandeling binnen komt omdat mijn jarenlange werk voor niks bleek te zijn.
Met hoeveel geluk zal de verantwoordelijkheid hierover mijn geluk zijn?
Dit 'klaagboek' kadert in de actie '30 dagen zonder klagen'. Op maandag 15 januari - 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar - startte de campagne '30 dagen zonder klagen'. Eindigen doet de actie op 14 februari, Valentijn, en dat is uiteraard evenmin toeval. Uitgangspunt is de vaststelling dat er heel wat wordt gezeurd. De actie zet mensen aan om een maand lang positief in het leven te staan. Artsenkrant onderschrijft dit initiatief. Daarom zal dokter Michel De Munck, huisarts in Lokeren, tussen 15 januari en 14 februari een 'klaagboek' bijhouden.
Dokter De Munck is niet aan zijn proefstuk toe, vaak zit hij politici en prominenten op sociale media achter hun veren met zeer diverse klachten. In de filosofie van '30 dagen zonder klagen' gaat hij ook aan elke klacht een positieve draai (trachten te) geven. Artsenkrant van vrijdag 16 februari brengt een samenvatting van zijn klaagboek.