De Universiteit van Hasselt wil in tien jaar twaalf extra opleidingen toevoegen, om te groeien tot tienduizend studenten. Eén daarvan is een emaster in de geneeskunde.
De raad van bestuur keurde gisteren het groeiplan van rector Luc De Schepper goed. De universiteit schuift daarin zeven nieuwe opleidingen naar voren, waaronder: master burgerlijk ingenieur, master materiomics (chemie en fysica), master biologie, master bio-ingenieur, master verpleeg- en vroedkunde, (de eerste Vlaamse) master health care engineering en master geneeskunde.
Vandaag kunnen studenten aan de Universiteit Hasselt alleen een bacheloropleiding in de geneeskunde volgen. De masteropleiding moeten de studenten verder zetten aan de VUB, UGent, UAntwerpen of KU Leuven (raadpleeg hier de curriculumvergelijking van het Vlaams Geneeskundig Studentenoverleg).
"Ondanks alle hoera-berichten blijft het economische en maatschappelijke weefsel in [Limburg] broos. Onze provincie heeft té weinig hoogopgeleide profielen, wat de verdere groei belemmert. Er is nood aan een duurzame ontwikkeling", klinkt het in een persbericht.
De universiteit wil daarom groeien. Naast bovenstaande opleidingn, wil de UHasselt nog vijf 'humane' opleidingen invoeren zoals een bachelor sociale wetenschappen en master sociologie.
De twaalf richtingen passen in het SALK-plan, dat het vertrek van Ford moest opvangen. De Schepper heeft er twee jaar aan gewerkt, vertelt hij in de kranten van Het Mediahuis. "Het is uitgebreid overlegd met de sociale en economische partners, zij staan achter de plannen."
De raad van bestuur keurde gisteren het groeiplan van rector Luc De Schepper goed. De universiteit schuift daarin zeven nieuwe opleidingen naar voren, waaronder: master burgerlijk ingenieur, master materiomics (chemie en fysica), master biologie, master bio-ingenieur, master verpleeg- en vroedkunde, (de eerste Vlaamse) master health care engineering en master geneeskunde.Vandaag kunnen studenten aan de Universiteit Hasselt alleen een bacheloropleiding in de geneeskunde volgen. De masteropleiding moeten de studenten verder zetten aan de VUB, UGent, UAntwerpen of KU Leuven (raadpleeg hier de curriculumvergelijking van het Vlaams Geneeskundig Studentenoverleg). "Ondanks alle hoera-berichten blijft het economische en maatschappelijke weefsel in [Limburg] broos. Onze provincie heeft té weinig hoogopgeleide profielen, wat de verdere groei belemmert. Er is nood aan een duurzame ontwikkeling", klinkt het in een persbericht. De universiteit wil daarom groeien. Naast bovenstaande opleidingn, wil de UHasselt nog vijf 'humane' opleidingen invoeren zoals een bachelor sociale wetenschappen en master sociologie.De twaalf richtingen passen in het SALK-plan, dat het vertrek van Ford moest opvangen. De Schepper heeft er twee jaar aan gewerkt, vertelt hij in de kranten van Het Mediahuis. "Het is uitgebreid overlegd met de sociale en economische partners, zij staan achter de plannen."