Bedoeling is om in focusgroepen de bruikbaarheid van de diagnosetool na te gaan in de medische praktijk. Op het programma staan discussies over mogelijke verbeteringen, over het informatiseren van de vragenlijst en over het belang van het koppelen van deze tool aan een zelf-rapporteringsvragenlijst.
Een onderzoek naar burn-out in 2010 maakte het mogelijk de begrippen burn-out, stress, depressie, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, werkverslaving te verduidelijken, net als de belangrijkste risicofactoren voor burn-out.
Er kwam ook een instrument (fiche) voor een vroege opsporing van burn-out bij patiënten.
In 2012, financierden de FOD Werkgelegenheid en de FOD Volksgezondheid een tweede onderzoek naar burn-out, ditmaal in de ziekenhuissector.
Een nieuw project wil nu de diagnosetool updaten die ontwikkeld werd tijdens de vorige projecten.
De studie naar de prevalentie van burn-out wordt opnieuw uitgevoerd, er zal ook rekening worden houden met andere gerelateerde problemen.
Verder willen de onderzoekers ook aanbevelingen doen om huisartsen en arbeidsgeneesheren te helpen in de opsporing van en de sensibilisering voor burn-out, en bij primaire, secundaire en tertiaire preventie.
Een Franstalige focusgroep (10u tot 12u30) en een Nederlandstalige focusgroep (13u30 tot 16u) zullen doorgaan op 21 september 2017 in de lokalen van de FOD WASO te Brussel.
Info en inschrijvingen:lutgart.braeckman@ugent.be. Bij deelname aan een focusgroep worden de verplaatsingskosten vergoed en een maaltijd aangeboden.