Op vrijdag 28 oktober organiseert Cure Care Network voor het tweede jaar op rij een congres over gastvrijheid en beleving in de zorg.
Cure Care Network wil bestuurders en beslissers in ziekenhuis- en zorgmanagement samenbrengen en inspireren rond gastvrijheid en kwaliteit van dienstverlening. Initiatiefnemer is Christophe Maes. De aanleiding om Cure Care Network te starten was toen hij enkele jaren geleden tijdens een fietsrit werd aangereden en in een Antwerps ziekenhuis belandde. De ervaring die hij daar als patiënt beleefde, was ondermaats. "Alles wat niet zorggerelateerd was, kreeg niet de aandacht die het verdiende zoals gastvrijheid, dienstbaarheid, oprechte aandacht", vertelt de ondernemer met een achtergrond als chef-kok destijds aan AK Hospitals.
Uit gesprekken met actoren uit de zorgsector, blijkt dat het voor een zorgorganisatie niet altijd duidelijk is hoe men hospitality concreet vorm kan geven, zegt Maes. "Budget is uiteraard een belangrijke factor waar rekening mee gehouden moet worden, maar er blijkt ook een sterke nood aan innovatie ideeën, kortom aan inspiratie rond dit thema."
Jaarlijks vinden er meerdere netwerkbijeenkomsten plaats en één nationaal 'Cure Care Symposium'. Op 28 oktober is het de tweede keer dat dit symposium plaatsvindt. Sprekers komen zowel uit de zorgsector als het horeca/hospitalitywereld. Overkoepelend thema is gastvrijheid en beleving.
"Hospitality gaat over oprechte interesse in je gast, over hoe je iemand doet voelen. Het gaat over anticiperen op wat de gast nodig heeft, zonder dat deze dit zelf al weet. Hoe kunnen we nu echt vanuit de gast denken? Hoe kunnen we met de bril van de patiënt of bewoner naar onze zorginstelling kijken? Hoe kunnen we méér zijn dan enkel een ziekenhuis of een zorginstelling? Op welke manier we écht inspelen op welzijn en beleving?", zo staat op de website.
Het aspect gastvrijheid en 'beleven', wil Maes overigens ook doortrekken naar de organisatie van de Cure Care Network-bijeenkomsten. Dit jaar vindt het symposium plaats in het Bosuilstadion in Antwerpen.
Meer info en inschrijven: cure-carenetwork.be.
Cure Care Network wil bestuurders en beslissers in ziekenhuis- en zorgmanagement samenbrengen en inspireren rond gastvrijheid en kwaliteit van dienstverlening. Initiatiefnemer is Christophe Maes. De aanleiding om Cure Care Network te starten was toen hij enkele jaren geleden tijdens een fietsrit werd aangereden en in een Antwerps ziekenhuis belandde. De ervaring die hij daar als patiënt beleefde, was ondermaats. "Alles wat niet zorggerelateerd was, kreeg niet de aandacht die het verdiende zoals gastvrijheid, dienstbaarheid, oprechte aandacht", vertelt de ondernemer met een achtergrond als chef-kok destijds aan AK Hospitals.Uit gesprekken met actoren uit de zorgsector, blijkt dat het voor een zorgorganisatie niet altijd duidelijk is hoe men hospitality concreet vorm kan geven, zegt Maes. "Budget is uiteraard een belangrijke factor waar rekening mee gehouden moet worden, maar er blijkt ook een sterke nood aan innovatie ideeën, kortom aan inspiratie rond dit thema."Jaarlijks vinden er meerdere netwerkbijeenkomsten plaats en één nationaal 'Cure Care Symposium'. Op 28 oktober is het de tweede keer dat dit symposium plaatsvindt. Sprekers komen zowel uit de zorgsector als het horeca/hospitalitywereld. Overkoepelend thema is gastvrijheid en beleving. "Hospitality gaat over oprechte interesse in je gast, over hoe je iemand doet voelen. Het gaat over anticiperen op wat de gast nodig heeft, zonder dat deze dit zelf al weet. Hoe kunnen we nu echt vanuit de gast denken? Hoe kunnen we met de bril van de patiënt of bewoner naar onze zorginstelling kijken? Hoe kunnen we méér zijn dan enkel een ziekenhuis of een zorginstelling? Op welke manier we écht inspelen op welzijn en beleving?", zo staat op de website.Het aspect gastvrijheid en 'beleven', wil Maes overigens ook doortrekken naar de organisatie van de Cure Care Network-bijeenkomsten. Dit jaar vindt het symposium plaats in het Bosuilstadion in Antwerpen.Meer info en inschrijven: cure-carenetwork.be.