Afgelopen zondag ontving het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het UZ Brussel meer dan 300 kinderen die in de periode 2014-2015 in het ziekenhuis verwekt werden. Het fertiliteitscentrum dateert uit 1983 en bestaat nu dus 40 jaar.
De 'kinderterugkomdag' voor kinderen die via medisch begeleide voortplanting werden verwekt, organiseert het ziekenhuis ondertussen al voor de vijfde keer.
1.200 bezoekers
De bedoeling is dat kinderen zo spelenderwijze kennis kunnen maken met de wereld van de medisch begeleide voortplanting. In totaal, samen met hun ouders, broertjes, zusjes enz., kwamen afgelopen zondag in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde circa 1.200 bezoekers langs.
Het UZ Brussel is erg trots op 'Brussels IVF' dat mee aan de wieg stond van heel wat wetenschappelijke innovatie zoals onder meer de ZIFT- en ICSI-techniek. In 1983 kwam hier de eerste officiële Belgische IVF-baby ter wereld.
Geen verschil
In samenwerking met het Centrum voor Medische Genetica volgt Brussels IVF van bij het begin de ontwikkeling op van kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandeling vergeleken met spontante conceptie. De onderzoeksresultaten, zo luidt het, tonen tot nu toe qua gezondheid geen verschillen aan tussen kinderen geboren na ICSI en/of PGT en na spontane conceptie.
Psychologische impact
Waar het ziekenhuis in het begin de focus legde op de medisch-biologische opvolging evalueren onderzoekers nu ook de psychologische aspecten. Waarbij men opmerkt dat de psychologische impact van een vruchtbaarheidstraject nog vaak onderschat wordt.
De 'kinderterugkomdag' voor kinderen die via medisch begeleide voortplanting werden verwekt, organiseert het ziekenhuis ondertussen al voor de vijfde keer. De bedoeling is dat kinderen zo spelenderwijze kennis kunnen maken met de wereld van de medisch begeleide voortplanting. In totaal, samen met hun ouders, broertjes, zusjes enz., kwamen afgelopen zondag in het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde circa 1.200 bezoekers langs.Het UZ Brussel is erg trots op 'Brussels IVF' dat mee aan de wieg stond van heel wat wetenschappelijke innovatie zoals onder meer de ZIFT- en ICSI-techniek. In 1983 kwam hier de eerste officiële Belgische IVF-baby ter wereld.In samenwerking met het Centrum voor Medische Genetica volgt Brussels IVF van bij het begin de ontwikkeling op van kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandeling vergeleken met spontante conceptie. De onderzoeksresultaten, zo luidt het, tonen tot nu toe qua gezondheid geen verschillen aan tussen kinderen geboren na ICSI en/of PGT en na spontane conceptie. Waar het ziekenhuis in het begin de focus legde op de medisch-biologische opvolging evalueren onderzoekers nu ook de psychologische aspecten. Waarbij men opmerkt dat de psychologische impact van een vruchtbaarheidstraject nog vaak onderschat wordt.