Vorig jaar gingen 1.765 mensen op verwijzing van hun huisarts minstens één keer langs bij een Bewegen Op Verwijzing-coach. Sinds de start van het project twee jaar geleden waren dat 2.054 mensen. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is tevreden over de tussentijdse cijfers en spreekt van "een steeds groter succes".

Maar uit gesprekken blijkt dat nogal wat huisartsen nog niet op de hoogte zijn van het aanbod, klinkt het bij Zorg en gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven. Daarom komt er een campagne om Bewegen Op Verwijzing bekender te maken bij de beroepsgroep. Bewegen Op Verwijzing-coaches gaan zich persoonlijk voorstellen aan de huisartsen in hun regio.

Vandaag kunnen huisartsen in 181 gemeenten patiënten met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Veelal gaat het om patiënten met lage rugpijn, diabetes type 2, burn-out, stress en cardiovasculaire aandoeningen. Samen met hen stelt de Bewegen Op Verwijzing-coach een beweegplan op maat op. Doel: meer bewegen, op het eigen tempo.

Vooral vrouwen

Uit de evaluatie blijkt verder dat nogal wat mensen die een voorschrift van de huisarts krijgen, toch niet tot bij de coach geraken. Sinds 2017 verwezen huisartsen minstens 4.210 patiënten naar een coach, waarvan ongeveer de helft (dus 2.054) effectief een afspraak maakte.

Wie wel een afspraak maakte, ging gemiddeld 3,58 keer bij een coach langs. De grootste groep deelnemers zijn mensen tussen de 40 en 65 jaar. Bijna 70% van de deelnemers is een vrouw. Maar ook mensen die geen klachten hebben, kunnen aan het project deelnemen, zo benadrukken Zorg en gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven.

Vorig jaar gingen 1.765 mensen op verwijzing van hun huisarts minstens één keer langs bij een Bewegen Op Verwijzing-coach. Sinds de start van het project twee jaar geleden waren dat 2.054 mensen. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin is tevreden over de tussentijdse cijfers en spreekt van "een steeds groter succes". Maar uit gesprekken blijkt dat nogal wat huisartsen nog niet op de hoogte zijn van het aanbod, klinkt het bij Zorg en gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven. Daarom komt er een campagne om Bewegen Op Verwijzing bekender te maken bij de beroepsgroep. Bewegen Op Verwijzing-coaches gaan zich persoonlijk voorstellen aan de huisartsen in hun regio. Vandaag kunnen huisartsen in 181 gemeenten patiënten met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Veelal gaat het om patiënten met lage rugpijn, diabetes type 2, burn-out, stress en cardiovasculaire aandoeningen. Samen met hen stelt de Bewegen Op Verwijzing-coach een beweegplan op maat op. Doel: meer bewegen, op het eigen tempo.Vooral vrouwenUit de evaluatie blijkt verder dat nogal wat mensen die een voorschrift van de huisarts krijgen, toch niet tot bij de coach geraken. Sinds 2017 verwezen huisartsen minstens 4.210 patiënten naar een coach, waarvan ongeveer de helft (dus 2.054) effectief een afspraak maakte. Wie wel een afspraak maakte, ging gemiddeld 3,58 keer bij een coach langs. De grootste groep deelnemers zijn mensen tussen de 40 en 65 jaar. Bijna 70% van de deelnemers is een vrouw. Maar ook mensen die geen klachten hebben, kunnen aan het project deelnemen, zo benadrukken Zorg en gezondheid en het Vlaams Instituut voor Gezond Leven.